Несигурността при преговорите между САЩ и Китай плаши инвеститорите

Dow Jones се раздели с близо 100 пункта, а S&P500 и NASDAQ отстъпиха със съответно 0.5% и 0.3%

Снимка: БТА
Американските фондови пазари не успяха да продължат доброто си представяне от последния ден на изминалата седмица и в понеделник приключиха търговия на червена територия. Настроенията на Wall Street бяха породени от засилващите се опасения сред инвеститорите, че на наближаващите по-късно през седмицата преговори, САЩ и Китай отново няма да успеят да постигнат консенсус по търговския си конфликт.

В края на деня Dow Jones се раздели с близо 100 пункта, а S&P500 и NASDAQ отстъпиха със съответно 0.5% и 0.3%. В индивидуален план акциите на Uber Technologies поскъпнаха с над 2%, след като анализатори от Citigroup повишиха оценката си за тях от „неутрална“ на „купувай“, благодарение на добрата прогноза за съотношение между потенциален риск и възвръщаемост.

Водещите европейски индекси от своя страна успяха да приключат търговия на зелено. Паневропейският Stoxx600 поведе победителите с ръст от 0.74%, следван от DAX и САС с повишения от 0.70% и 0.61%.

Търговията на пазарите за суровини и ценни метали също премина под надмощието на мечките. Златото записа поевтиняване от близо 0.80% и в края на деня тройунция се разменяше за $1492.

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

В 15:30 часа във вторник Бюрото по статистика на труда на САЩ ще публикува данни за месечната промяна в нивото на индекса на производствените цени. Индексът се приема като основен индикатор за нивото на инфлация в страната, като очакванията са за септември да запише ръст от 0.1%. 

Инструмент на фокус - Boston Properties Inc.

От месец март насам акцията на Boston Properties показва динамично движение, формирайки низходящ трендови канал с много възможности за краткосрочни печалби. След отскачането на цената от подкрепата при $125, акцията вероятно ще направи нов опит за пробив над психологическите $130, като неуспешен такъв ще даде добри предпоставки за вход в къса позиция. При подобен сценарии целта ще бъде достигане до нов локален минимум.

GBP/USD

На седмичната графика на GBP/USD можем да видим как дъното при цена 1.20 има потенциал да даде началото на възход за британската валута. Подкрепата е тествана вече два пъти, а в момента валутната двойка е на път да формира и по-високо дъно. Подобен сценарии считаме, че е възможно да доведе до поскъпване в близост до нивата около 1.30, като при покупка фундаменталните фактори около Brexit не бива да се пренебрегват. 

Copper

Цената на медта достигна до познатата подкрепа около ниво от $250. Ценният метал успя да формира по-високо дъно, а индикаторът стохастик  - да формира възходящо пресичане. Това ни кара да смятаме, че предстои нова вълна на поскъпване. При покупка е желателно печалбите да бъдат прибрани около цена от $265, поради съпротивата на 50-дневната подвижна средна.

Nikkei

След като не успя да се задържи над границата от 22 000 пункта, японският индекс коригира част от силния възход през последния месец. Мечките направиха опит за пробив под 200-дневната експоненциална средна и достигане до 21 000, но от формиралия се „пин бар“ може да заключим, че цената все още има подкрепата на купувачи. Дневно затваряне над ниво 21 500 ще приемем като добър сигнал за вход в краткосрочна дълга позиция с цел опит за достигане до нов локален максимум.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Фед | борсови индекси | цена на акции | пазар на акции | турски пазар

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини