Нови знаци предупреждават за велосипедисти на пътя (снимки)

Първите такива са монтирани на първокласния път между Бургас и Малко Търново

Снимка: АПИ
16:36 30.09.2019
Нови пътни знаци монтира Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) на първокласния път Бургас – Малко Търново, предупреждаващи, че по трасето има велосипедисти. От пътната агенция информират, че през последните месеци участъкът от пътя е част от предпочитаните вело маршрути в региона и след защитена местност „Пода“ в Бургас колоездачите стават активни участници в движението. 

„Подобни знаци се поставят за първи път, за да се ограничат предпоставките за пътни инциденти, тъй като велосипедистите карат със значително по-ниска скорост от превозните средства и в завоите се увеличат рисковете от катастрофи, поради по-слабата видимост“, пишат от Агенцията.

Монтираната вертикална сигнализация е комбинация на пътните знаци „Внимание!“ и „Интензивно велосипедно движение“ и се поставя за повишаване безопасността на движение след консултации и съгласуване с колоездачен клуб „Черноморец”, гр. Бургас, Областно пътно управление - Бургас, ОД на МВР-Бургас, сектор „Пътна полиция“ и Община Бургас. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | път | велоалеи | велосипедисти | знаци | вело маршрут

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини