Още 20 000 младежи ще пътуват безплатно из Европа през август

Това е третото издание на инициативата DiscoverEU

Снимка: Pixabay
20 000 младежи на 18-годишна възраст ще пътуват безпалтно през август из Европа с влак. Те ще могат да пътешестват между 1 август 2019 г. и 31 януари 2020 г. за период до 30 дни.

Победителите ще могат да пътуват самостоятелно или в група от максимум 5 души. Повечето от тях ще се придвижват с влак, като в извънредни случаи ще използват други видове транспорт. Освен карта за пътуване, младежите ще бъдат приканени да разкажат за преживяванията си чрез социалните медии Facebook, Instagram и Twiiter, или чрез представяне в своето училище или община. 

Участниците ще бъдат поканени да участват в първите сборни срещи по линия на DiscoverEU, които ще бъдат организари на различни места в цяла Европа.  Първата такава е бъде в Нидерландия на 12 и 13 юли с акцент върху устойчивото развитие. 

Това е третото издание на инициативата DiscoverEU. За една година в нея са кандидатствали над 275 000 младежи от всички държави членки на ЕС, като около 50 000 са получили карта за пътуване. 

Очаква се новата кампания за кандидатстване на да започне до края на годината, когато ще бъдат раздадени още 20 000 карти за пътуване. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | младежи | кандидатстване | DiscoverEU | безпалтно пътуване