Pfizer купува Array Biopharma за $11 млрд.

Американската компания разработва препарати за лечение на рак

14:12 17.06.2019
Pfizer обяви, че ще придобие Array Biopharma за 10,64 млрд. долара, което ще даде достъп на фармацевтичния гигант до лекарства за рак. Предложението от  $48 на акция към Array представлява премия от около 62% към цената на затваряне на акциите в петък.

Съветите на директорите на двете компании са одобрили сливането.

Портфолиото на Array включва одобрените за комбинирана употреба препарати BRAFTOVI® и MEKTOVI® за лечение на нерезектабилен или метастатичен меланом. Комбинираната терапия има значителен потенциал и в момента се изследва в над 30 клинични проучвания на солидни тумори, съобщават от компаниите.

След приключването на сделката служителите на Array ще се присъединят към Pfizer и ще продължат да бъдат разположени в Кеймбридж, Масачузетс и Морисвил, Северна Каролина, както и в Боулдър, Колорадо, който става част от мрежата на Pfizer Oncology Research & Development в допълнение към Ла Джола, Калифорния и Пърл Ривър, Ню Йорк.

Сделката подлежи на регулаторни одобрения.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лекарства | сделка | Pfizer | рак | фармация | Array Biopharma

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини