Pfizer купува Array Biopharma за $11 млрд.

Американската компания разработва препарати за лечение на рак

Pfizer обяви, че ще придобие Array Biopharma за 10,64 млрд. долара, което ще даде достъп на фармацевтичния гигант до лекарства за рак. Предложението от  $48 на акция към Array представлява премия от около 62% към цената на затваряне на акциите в петък.

Съветите на директорите на двете компании са одобрили сливането.

Портфолиото на Array включва одобрените за комбинирана употреба препарати BRAFTOVI® и MEKTOVI® за лечение на нерезектабилен или метастатичен меланом. Комбинираната терапия има значителен потенциал и в момента се изследва в над 30 клинични проучвания на солидни тумори, съобщават от компаниите.

След приключването на сделката служителите на Array ще се присъединят към Pfizer и ще продължат да бъдат разположени в Кеймбридж, Масачузетс и Морисвил, Северна Каролина, както и в Боулдър, Колорадо, който става част от мрежата на Pfizer Oncology Research & Development в допълнение към Ла Джола, Калифорния и Пърл Ривър, Ню Йорк.

Сделката подлежи на регулаторни одобрения.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лекарства | сделка | Pfizer | рак | фармация | Array Biopharma

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини