Русия започна последния етап от строежа на „Северен поток 2“

1 855 км. от газопровода са положени по дъното на Балтийско море

Три четвърти от проекта за изграждане на газопровода „Северен поток 2“  е готов, а проектната компания Nord Stream 2 AG вече полага тръбите, пише ТАСС, позовавайки се на съобщение от компанията.

1 855 км от газопровода" Северен поток 2 "бяха положени по дъното на Балтийско море във водите на Русия, Финландия, Швеция и Германия. Това е 75% от общата дължина на двете линии. По този начин Nord Stream 2 AG пристъпи към полагане, през последното тримесечие, на газопровода, се казва в съобщението.

Там се посочва още, че изграждането на двете тръби на газопровода е напълно завършено в териториалните води на Германия и Финландия, а полагането продължава в териториалните води на Русия. Строителните работи на сушата в Германия и Русия са в напреднал етап.

Проектът "Северен поток 2" включва изграждането на два газопровода с общ капацитет 55 млрд. куб. м. газ годишно. Пътят на суровина е от Русия през Балтийско море до Германия.

Цената на строителството се оценява на 9.5 млрд. евро, а пускането на газопровода се очаква преди края на 2019 г. Европейските партньори на Газпром в проекта са германската Uniper и Wintershall, австрийската OMV, френската Engie и англо-холандската Shell. Те финансират 50% от проекта.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Северен поток | Северен поток 2

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ