Шанхай с нови политики за привличане на мултинационални компании

През първите седем месеца на тази година в Шанхай са стартирали 4105 финансирани от чужбина проекта

16:22 14.08.2019
Шанхай ще насърчава развитието на регионалните централи на мултинационални корпорации, които искат да инвестират в града, съобщиха местните власти вчера, цитирани от Радио „Китай“.

„Шанхай е дом на над 700 регионални централи на мултинационални корпорации и от дълги години е на първо място по този критерий в страната", заяви Ян Чао, зам.-директор на търговската комисия на Шанхай. „Надяваме се да привлечем повече такива корпорации в града и те да разширят своята дейност, както и да ускорят обновяването си чрез новите политики", добави той.

Според новите правила изискването за общите активи на дъщерните компании на регионалните централи ще бъде коригирано на 200 млн. долара.

През първите седем месеца на тази година в Шанхай са стартирали 4105 финансирани от чужбина проекта, което е с 58.3% повече в сравнение със същия период на 2018 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компании | бизнес | Шанхай | политики

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини