Софтуер на руската Mail.ru може да се появи фабрично в смартфоните Huawei

Китайската компания се сблъсква със солени санкции от страна на САЩ

Снимка: БТА
16:31 14.08.2019
Руската интернет група Mail.ru води преговори с Huawei за възможността софтуерът ѝ да бъде инсталиран предварително в устройствата на китайската марка, заявиха от компанията пред Reuters. 

Mail.ru притежава руските социални мрежи Vkontakte и Odnoklassniki. Групата развива и няколко чат услуги, има и имейл и браузър в своето портфолио.

„Да, можем да потвърдим преговорите“, казват от Mail.Ru, без да предоставят кой знае какви подробности. „Заинтересовани сме нашите продукти да бъдат представени в максимум на брой платформи, включително Huawei", добавят още от компанията пред ТАСС.

Huawei не отговоря на искането за коментар на Reuters.

Новината идва в сложен за китайския гигант момента, когато Вашингтон му налага санкции и ограничава възможностите за ползването на американски продукти. Рестрикциите на практика водят до забрана и за инсталиране на голяма част от софтуера на Google, респективно на операционната система Android.

Миналата седмица Huawei обяви собствената си операционна система HongmengOS, която на запад ще се нарича HarmonyOS. Критиците са скептични доколко софтуерът ще е сполучлив, особено на фона на безуспешните опити на други играчи в сектора, включително на Samsung.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: софтуер | приложения | Huawei | предварителна инсталация | Mail ru

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини