Spark ще заработи в Румъния през следващата седмица

В северната ни съседка вече има подобна услуга – Pony

12:57 04.07.2019
Услугата за споделена електромобилност Spark ще навлезе официално в Румъния през следващата седмица, пише румънското издание Business-review. По информация на медията компанията ще предлага широка гама от електромобили от 10 юли в Букурещ. Потребителите ще могат да наемат електромобилите за избран период от време чрез мобилно приложение, а подобна услуга вече е налична в северната ни съседка – Pony.

Компанията за споделена електромобилност Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва. В средата на юни компанията добави два премиум клас автомобили към своето портфолио в България и така общият брой на електромобилите на Spark вече са над 200.

Плановете на компанията за навлизане на румънския пазар бяха оповестени през миналата година от изпълнителния директор на Spark България Стефан Спасов. Все още не е обявена точната цена на услугата в Румъния, но се очаква тя да не се различава много от тази в България (0.15 евро/мин).Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Румъния | електромобили | Spark

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини