„Спаси София” издигна свой кандидат за кмет на столицата

Неправителствената организация представи план от около 300 страници за подобряване живота в София

11:24 24.07.2019
Неправителствената организация „Спаси София” издигна свой кандидат за кмет на столицата, който да участва в насрочените за 27 октомври местни избори. Борис Бонев, който е един от основателите на организацията, обяви кандидатурата си чрез видео обръщение, публикувано през официалните профили на движението.

Според информацията на сайта на „Спаси София” Бонев има бакалавърска степен по мениджмънт в Софийския университет и магистратура по „Иновации и технологии” в Сорбоната, Париж. Почитател на релсовия транспорт от малък, Борис е активен радетел за разширението на релсовата система на София, включваща метро, трамваи и градски влакове. Неговата мечта е София да се превърне в модерен, зелен и иновативен град, с добре развит градски транспорт, качествена инфраструктура и пример за други градове, че конкурсното начало и строгият контрол над изпълнението водят до щастливи жители и по-малко разходи. Според Борис, София не е толкова богата, че да си позволява евтини неща и некачествени изпълнения на различните проекти.

„Живях и работих в Париж 5 години, където имах възможността да видя и разбера как функционира и изглежда един от най-емблематичните градове в света. Като един от създателите на Спаси Метрото и Спаси София, се върнах обратно в България с мисия - да променя любимия си град”, казва кандидатът на „Спаси София” в своето видео обръщение.

С обявяването на кандидатурата на Бонев за кмет на София неправителствената организация представи и своя „План за София” – документ от около 300 страници, в който са изложени идеите на движението как може да се подобри животът в столицата във всяка една област.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | кмет | столица | местни избори | Спаси София | Борис Бонев | градоначалник | кандидат за кмет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини