Spotify пуска „лека“ версия на приложението си

Опцията е насочена към потребители от развиващите се страни с по-слаб интернет

21:37 09.07.2019
Spotify пуска нова, по-лека (lite) версия на приложението си, предава CNN, отбелязвайки, че по този начин компанията опитва да си спечели нови потребители в развиващите се страни. 

Най-голямата в света платформа за стрийминг на музика стартира във вторник Spotify Lite за смартфони на Android в Азия, Латинска Америка, Африка и Близкия изток. Опцията е предназначена за потребителите с по-бавни интернет връзки или по-стари мобилни устройства, които нямат достатъчно място за съхранение на данни.

Новата версия на приложението е с големина от само 10 MB. Тя може да се използва както безплатно, така и чрез абонамент. 

Първоначално Spotify Lite ще се предлага в 36 страни, сред които Бразилия, Мексико, Саудитска Арабия и Индия. В последно време компанията бе фокусирана в разширяването си към Индия и Близкия изток. 

Spotify стана публична компания миналата година и към момента се радва на силен растеж. По-рано през годината достигна 100 млн. платени абонати по света, а само за шест дни след старта на услугата в Индия този февруари платформата регистрира милион нови регистрации. Шведският играч видимо опитва да се приспособи към потребители от различни страни и не крие интереса си към онези, които тепърва навлизат в онлайн света. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: платформа | интернет | Музика | стрийминг | Spotify | Spotify Lite

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини