Столична община отделя 3 млн. лв. за почистване на речните корита

1.6 млн. са от бюджета на Общината, а останали се предоставят от междуведомствена комисия

14:17 04.07.2019
3 млн. лева отделя Столична община за почистване на речни корита и превенция на наводнения тази година. 1.6 млн. лв от тях са от бюджета на Общината, а останалите средства се предоставят от междуведомствена комисия. Това стана ясно при проверка на столичният кмет Йорданка Фандъкова на почистването на коритото на р. Подгумерска, инфомира БНР.

С почистването на речните корита се създават и нови зони за отдих и разходка. Кметът съобщи, че се поддържат и реките на територията на града. Предвижда се ново почистване на подземните реки, както и изграждането на дига на река Лесновска.

"Тази година сме заложили почистването на общо 105 километра за цялата територия на Столичната община. Тук, в район Нови Истър, вече са почистени 9 километра. Трябва да се чисти през година - това, което ние правим, за да бъдат спокойни хората. Много важен проект, който предстои, това е проектът за почистването на река Искър, втори етап. Миналата година почистихме първите 5 километра. Очакваме да започнем и с тази важна задача - 10 километра от язовир Панчарево до летище "София" в урбанизираната територия, тоест в града, което е наш ангажимент", уточни Фандъкова.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | Столична община | почистване | превенция | речни корита

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини