Търговските преговори между САЩ и Китай са във фокуса на пазарите

Вчера европейските индекси не успяха да намерят единна посока

Снимка: Pixabay
Вчера американските пазари бяха затворени заради честване на Деня на Джордж Вашингтон. Събитията обаче не спряха и европейските акции не успяха да намерят единна посока. Водещият френски индекс САС успя да завърши на зелена територия с повишение от 1/3 от процента до 5168 пункта, а паневропейският Stoxx 600 прибави 0.21 на сто към стойността си. Немският бенчмарк DAX финишира непроменен, а лондонското FTSE изостана с 0.24% до 7219 пункта. Европейските телекоми поведоха напред с ръст на сектора от 1%.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер каза в интервю, че Доналд Тръмп е обещал към момента да не налага мита за европейските автомобили и че ако това обещание не бъде спазено, Брюксел няма да изпълни договорката си за увеличен внос на соя и втечнен природен газ от Америка.

Междувременно тази седмица продължават преговорите между САЩ и Китай, като представители и на двете страни обявиха, че се постига прогрес.

Петролът достигна нови годишни върхове след понижаването на добива на ОПЕК и санкциите на САЩ върху Венецуела и Иран.

Акценти днес

Финансови отчети за Q4

Днес на фокус ще бъде Walmart, чиято пазарна капитализация от близо 300 млрд. долара ще публикува финансовите си резултати за последното тримесечие на изминалата година преди старта на щатската търговия. Очакванията на анализаторите са за 1.33 долара печалба на акция (EPS) и приходи в размер на 138.81 млрд. долара.

Инструмент на фокус - Boeing Co.

Авио-гигантът отбеляза космически старт на годината, като от 2 януари акциите са поскъпнали с над 32%. Силното движение изглежда много обещаващо, но е възможно отслабване, за което смятаме, че ще бъде подкрепено от доскорошната съпротива при 400 долара. Предвид графиката през последните няколко години смятаме, че покупка с по-дългосрочна цел е оправдана, но не бива да се подценява възможността за значително понижение в цената след отслабване на движението.

GBP/USD

След като двойката излезе от низходящия канал, в момента се движи около 50-периодната средна ЕМА и все още не е ясно каква посока ще поеме. Повишаване и задържане над 1.2933 би означавало поскъпване на валутната двойка и възможност за покупка. Връщане под горната граница на канала би дало предпоставка за понижение и продажба с цел 1.2800. И в двата случая смятаме за удачно да се изчака установяване на посока на движението.

XAG/USD

През последните няколко месеца среброто се движи във възходящ канал с долна граница малко над 50-дневната средна. Котировките са в близост до подкрепата и очакваме ново поскъпване на ценния метал, като ключова съпротива ще срещне при 16 долара за тройунция. Пробив на това ниво и задържане над него ще бъде добър сигнал за покупка със средносрочна цел при 17 долара.

CAC 40

От началото на годината френският индекс упорито се движи в тесен възходящ канал, като червените свещи са чувствително по-малко. Котировките се изкачиха до горната граница на канала и очакваме краткосрочно понижение до не повече от 5100-5120 пункта, което може да се използва за покупка на по-изгодна цена. Възможно е и да няма понижение, а котировките да направят пробив на съпротивата, за което загатва и индикатора MACD. И в двата случая моментът е подходящ за покупка в средносрочен план.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: фондов пазар | американски индекси | пазар на акции | борсова сесия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини