Telekom Albania вече е на български инвеститори

Сделката е била финализирана вчера, а компанията вече има българско ръководство

Telekom Albania вече е собственост на български инвеститори. Гръцката телекомуникационна организация („ОТЕ“) съобщи днес, че вчера е приключила продажбата на целия й дял в Telekom Albania Sh.A. на дружеството Albania Telecom Invest AD (Албания Телеком Инвест" АД) за общата брутна сума от 50 млн. евро.

Собственици на дружеството са българските инвеститори Спас Русев и Елвин Гури.

Решението за сделката беше обявено на 16 януари т.г., а сега вече тя е финализирана.

Новината за придобиването на албанския телеком беше обявена и на сайта на компанията.

От днес Telekom Albania започва нова фаза в пътя си, за да стане най-предпочитаният и доверен оператор на албанския пазар. Собствеността на дружеството е прехвърлена изцяло от OTE Group (част от Групата Deutsche Telekom) на Албания Телеком Инвест ("ATI"), група от известни инвеститори. Дружеството се управлява от г-н Спас Русев, най-големият акционер във Vivacom, най-големият независим телекомуникационен оператор в Югоизточна Европа, и г-н Елвин Гури, албанско-български инвеститор, пише на сайта

„Оценяваме и ценим това, което "Телеком Албания" е постигнала през годините, като пионер в развитието на мобилната телефония в Албания, докато ние оставаме ангажирани да направим значителни инвестиции, превръщайки Телекома в най-любимия оператор в Албания и добре познат телекомуникационен играч в региона", заяви Русев.

„Телеком Албания" ще увеличи своя ангажимент за внедряване на технологични иновации на пазара в Албания, който ще помогне на потребителите и бизнеса; още по-важно за мен лично, ще се стремим да максимизираме приноса си към обществото, като направим компанията най-доброто място за работа в Албания ”, добави Гури.

Компанията ще бъде управлявана от г-н Емил Геракиев, главен изпълнителен директор на Телеком Албания. Той има богат опит и познания в областта на телекомуникациите, като е повече от десетилетие една от ключовите фигури във Vivacom България.

„Телеком Албания ще пусне нови продукти и услуги, които ще задоволят по-добре нуждите на нашите клиенти. Ние ще разчитаме предимно на съществуващия опит и умения в компанията, за да завършим успешно прехода и да постигнем целта си да станем най-добрият оператор на пазара”, заяви Георгакиев.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | сделка | Спас Русев | Telekom Albania | Евлин Гури | Албания Телеком Инвест | Albania Telecom Invest

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини