Tesla ще намали цените на слънчевите панели с до 38%

Соларните керемиди на компанията все още не се произвеждат в промишлени количества

Снимка: Tesla
11:55 30.04.2019
Tesla Inc планира да обяви днес продажна цена на своите слънчеви панели и свързаното с тях оборудване, която да е 38% под средната за страната цена, съобщи New York Times. Компанията смята, че може да постигне това като стандартизира системите си и изиска от клиентите да поръчват продуктите само онлайн, се казва в информацията на вестника.

След като за първото тримесечие на 2019 г. обяви 36% спад на продажбите на соларните инсталации, Tesla заяви миналата седмица, че е въвела нови цени и стратегия за продажба, без да дава никаква допълнителна информация.

През 2016 г. производителят на електрически автомобили купи компанията SolarCity за $2.6 млрд., като през нея продава на потребителите слънчеви панели и батерии.

В същото време соларните керемиди, които компанията представи в края на 2016 г., все още не се произвеждат в промишлени количества.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че слънчевият покрив, който генерира слънчева енергия, без да е необходим традиционен панел на покрива, е крайъгълен камък в стратегията на компанията за живот без изкопаеми горива под марката Tesla.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | намаление | Tesla | слънчеви панели | соларни панели

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини