Цоло Вутов е предложен за удостояване с орден „Стара планина“

Компаниите от ГЕОТЕХМИН реализират средногодишно оборот от приходи на продукция над 500 млн. лв.

Снимка: Economic.bg
14:53 19.06.2019
Правителството предложи инж. Цоло Вутов, който ръководи група ГЕОТЕХМИН, обединяваща повече от 20 дружества, предстaвители на отговорния бизнес в България, да бъде удостоен от президента Румен Радев с орден „Стара планина“ без лента – първа степен.

Ръководителят на ГЕОТЕХМИН е предложен за ордена поради приноса и заслугите му към икономическото развитие на страната и изграждането на съвременните индустриални отношения.

Компаниите от ГЕОТЕХМИН реализират средногодишно оборот от приходи на продукция над 500 млн. лв. Създадена е заетост на над 3250 служители в десетки малки и средни български фирми. Най-голямото дружество в група ГЕОТЕХМИН - Елаците-Мед осигурява работа на жители от 8 общини, а за последните години е вложило 865 млн. лв. в инвестиции и разходи за
опазване и възстановяване на околната среда.

Цоло Вутов е лично ангажиран с организирането и участието си в различни форуми за наука и иновации в минерално-суровинната индустрия и строителството, а дружествата му допринасят за развитието на науката. Вутов е от най-активните членове на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата, Националния борд по туризъм, член е на Консултативния съвет на КРИБ и участва в ръководствата на редица международни организации, където през годините съдейства последователно за подобряване на бизнес средата в България, защитата на частната инициатива и научното новаторство и увеличаването на потенциала на тези организации.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Стара планина | орден | Геотехмин | Цоло Вутов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини