Цялото ръководство на Фонд „Земеделие“ е сменено

Оставката на Живко Живков е приета, отстранени са и неговите заместници

16:33 19.07.2019
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ прие оставката на изпълнителния директор Живко Живков и назначи на негово място Васил Грудев, съобщи министерството на земеделието. Бордът приема мотивите на Живков, който е посочил, че „иска да бъде запазен имиджа на ДФЗ“.

УС е приел и оставката на двамата зам.-изпълнителни директори на Фонда - Калоян Костадинов и Георги Динев. Засега е назначен само един човек на тяхно място - Иван Капитанов.

В кратката биографична справка се посочва, че Васил Грудев е в ДФЗ от 2006 г. До 2013 г. заема различни позиции - експерт в отдел „Директни плащания на площ, началник на отдел „Технически инспекторат“, между 2011 г. и 2013 г. е зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд  „Земеделие“, а за кратко е и изпълнителен директор. В периода  август-ноември 2014 г. е министър на земеделието и храните в служебното правителство на Георги Близнашки. От ноември 2014 г. до януари 2017 г. е зам.-министър на земеделието и храните.

Иван Капитанов от 2017 г. до момента е зам.-председател на Съвета на директорите на държавното „Пристанище Бургас“ ЕАД. От 2014 до 2017 г. е председател на Съвета на дружеството. От април 2011 г. до ноември 2013 г. е  бил зам.-изпълнителен директор на ДФЗ. Работил е от 2002 до 2011 г. в Министерство на финансите като държавен експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Фонд Земеделие | ДФЗ | Живко Живков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини