Туристите в Дубай вече могат да купуват алкохол от магазина

Пиенето на публично място обаче все още е наказуемо престъпление

Снимка: Pixabay
15:20 19.07.2019
Туристите в Дубай вече могат да купуват алкохол от магазините. Емирството за първи път въвежда тази мярка с цел да стане по-популярно за посетителите, пише "Индипендънт".

Досега туристите можеха само да купуват и консумират напитки на лицензирани места като хотели и ресторанти.

Вече е възможно посетителите, които не са мюсюлмани и са на възраст над 21 години, да купуват алкохол от всички някои определени магазини за алкохол в града.

Посетителите ще се нуждаят от лиценз за закупуване на алкохол от тези магазини, но той се издава безплатно и може да бъде получен чрез подаване на заявление при пристигане в Дубай и във всеки от въпросните търговски обекти.

Процесът изисква туристите да предоставят паспорта си, да попълнят кратък формуляр и да подпишат официална декларация, че не са жители на ОАЕ и се съгласяват да спазват правилата на ОАЕ за закупуване и консумация на алкохол.

Магазинът взема копия от паспорта на купувачите и от печата за влизане в страната, като им дава указания за отговорно пиене в Дубай.

Лицензът е валиден за 30 дни и може да бъде подновен, ако туристите изберат да удължат престоя си.

Въпреки че това представлява облекчаване на правилата за закупуване на алкохол, Обединените арабски емирства все още имат строги закони, когато става въпрос за консумация на алкохол. Трябва да сте наясно, че според закона на ОАЕ е наказуемо престъпление да пиете или да бъдете под въздействието на алкохол на публично място.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | туристи | алкохол | покупка | Дубай

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини