UPS тихомълком е стартирала доставки с автономни камиони

Гигантът е придобил миноритарен дял в стартъпа TuSimple, занимаващ се с автономни превози

Снимка: Wikipedia
19:09 15.08.2019
UPS вече три месеца извършва автономни доставки между Финикс и Тусон, щата Аризона. Това става ясно от излязла в медиите информация за бизнес партньорство между компанията и стартъпа TuSimple, занимаващ се с безпилотни товарни превози. 

Оказва се, че от май месец насам на борда на камионите на UPS има шофьор и инженер, които обаче са там само в случай на непредвидени ситуации. За сметка на това ремаркетата на превозните средства са оборудвани с по девет камери и LiDAR сензори (въртящите се устройства на покривите на автономните коли, които помагат на автомобилите да „виждат“). 

Всичко това стана ясно благодарение на оповестената днес информация, че звеното за рисков капитал на гиганта при доставките UPS е придобило миноритарен дял в стартиращата компания TuSimple. Условията на сделката бе бяха разкрити. 

Партньорството обаче има цел да намали разходите на превоз с 30%. По всяка вероятност това ще стане чрез елиминирането на хората в камионите, което обаче би било възможно едва, когато автономната технология бъде усъвършенствана. 

Това не е първият опит за внедряване на безпилотна иновация от UPS. По-рано през годината компанията обяви програма за доставка на лекарства на къси разстояние чрез дронове. Що се отнася до TuSimple, стартъпът вече си партнира с пощенските служби на САЩ.  
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: превози | камиони | дял | UPS | доставки | стартъп | автономни превози | TuSimple

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини