Митата на Тръмп ще струват 1000 долара годишно на домакинство

Досегашните митнически такси към Китай са стрували на американците около 600 долара годишно

Администрацията на американския президент трябва да се откаже от тарифите, които възнамерява да наложи на Китай, за да облекчи потребителите, пише CNBC.

Новите по-високи мита ще струват на американците средно 1000 долара годишно. Експертите изчисляват, че досегашните санкции са стрували около 600 долара годишно. Те са се отразили повече на междинните стоки, а не толкова на крайните потребители.

Изненада беше решението на американския президент да затопли отношенията с Китай, като обложи стоките за 300 млрд. долара само с 10%, вместо с очакваните 25%. Новите тарифи ще действат от 1 септември.

Експертите изчислява, че новите тарифи на Тръмп ще струват на американците по-голямата част от данъчните облекчения, които получиха след реформата през 2017 г. Изчисленията показват, че данъчните облекчения са оставили у домакинствата средно около 1300 долара годишно.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | такси | търговска война | търговия на дребно | мита

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини