Ананиев разреши и спортните занимания на закрито

Снимка: Unsplash
14:55 20.05.2020

Здравният министър Кирил Ананиев разреши провеждането на колективни спортни занимания на закрито, които са без състезателен характер и без публика. Новата му заповед влиза в сила от петък, 22 май.

От понеделник, 26 май, в сила влиза и възможността за индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.

Със заповедта си Ананиев разрешава още провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ и провеждането на курсове за обучение и квалификация на водни спасители.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Кирил Ананиев | разхлабване на мерките | спортни занимания на закрито | спортни занимания за деца

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ