Ангелкова: България може да се рекламира с малкия брой заразени

Чартърните полети може да се възобновят от 15 юни

Снимка: Economic.bg/Архив
08:54 20.05.2020
Предимството за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова тв тази сутрин. 

„Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни“, коментира още тя. 

От думите ѝ стана ясно, че се водят интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети. 

Вчера лидерите на България, Гърция, Сърбия и Румъния обсъдиха възможността за отваряне на границите без карантина за влизащите от съседните страни. 

„Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите“, обясни Николина Ангелкова. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | туризъм | полети | Николина Ангелкова | коронавирус | карантина | заразени

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини