Близо 14 млн. пълнолетни пушачи в света са преминали на IQOS

Нагреваемите тютюневи изделия за IQOS достигат глобален пазарен дял от 5,5% през 4-ото тримесечие на 2019 г.

Снимка: Филип Морис

Почти 14 милиона пълнолетни пушачи по света вече са преминали на устройството IQOS. Близо 10 милиона от тях са спрели напълно цигарите и са преминали изцяло към бездимната алтернатива IQOS, която се предлага на 52 пазара в света. Това обявиха от Philip Morris International (PMI) при представянето на последния отчет за финансовите резултати на компанията за четвъртото тримесечие на 2019 г. и за цялата финансова година.

През 2019 г. обемите на продажби на нагреваемите тютюневи изделия нарастват с 44.2% в световен мащаб, докато обемите на доставките на цигари спадат с 4.5%, съобщиха от компанията. В изпълнение на визията си за изграждане на бъдеще без дим, PMI планира да увеличи обема на продажбите си в глобален мащаб на нагреваемите тютюневи изделия с над 30% през 2020 г.

"Продължаваме със значителен напредък в трансформацията към бъдеще без дим, като бездимните ни продукти вече заемат 8% дял от обема на доставките ни и почти една пета от нетните ни приходи“, заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на PMI след публикуването на финансовия отчет.

Най-новото устройство в портфолиото на компанията - IQOS 3 DUO, бе пуснато на всички пазари по света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, в края на 2019 г.

Нагреваемите тютюневи изделия на PMI са третата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага IQOS, с глобален пазарен дял от 5.5% за четвъртото тримесечие на 2019 г.

Общият пазарен дял на нагреваемите тютюневи изделия на пазарите в света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, нараства с 1.4 пункта до 5% за цялата 2019 г., съобщават още от фирмата.

Ключов момент за компанията бе пускането на IQOS за продажба на американския пазар през октомври 2019 г., след като Агенцията по храни и лекарства в САЩ издаде разрешение за продажбата му през април същата година след преглед на научното досие на компанията за системата за нагряване на тютюн.

Обемите на доставки на конвенционални цигари и нагреваеми тютюневи изделия на компанията спадат с 2% в глобален мащаб, което отразява намалението на доставките на конвенционални цигари с 4.5% по света и увеличението на доставките на нагреваеми тютюневи изделия с 44.2%.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пазарен дял | финансови резултати | Филип Морис Интернешънъл | IQOS | нагреваеми тютюневи изделия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини