Борис Джонсън е готов да плаща някои от митата на ЕС

Условието е Брюксел да се откаже от изискванията си Лондон да спазва европейските правила

Снимка: БТА
12:00 06.06.2020

Британският премиер Борис Джонсън е готов да приеме налагането на европейски мита на някои британски стоки, за да постигне търговско споразумение с ЕС и да излезе от задънената улица в преговорите с Брюксел, предава Reuters, цитирайки информация на вестник Daily Mail.

Главният британски преговарящ Дейвид Фрост е направил ново важно предложение, съобщава вестникът, като се позовава на свои източници. Според него Великобритания ще приеме мита върху малък брой стоки в замяна на това ЕС да се откаже от изискванията си Лондон да спазва европейските правила.

Вчера делегати от двете страни заявиха, че са постигнали много малък прогрес в последния кръг на преговорите за споразумение за свободна търговия след Brexit. До крайния срок за удължаване на едногодишния преговорен период остават броени седмици, припомня Reuters.

В момента Великобритания се намира в режим на преход, през който трябва да се договори нов режим на работа между страните, след като през януари тази година най-накрая успя да напусне Европейския съюз.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | ЕС | такси | Борис Джонсън | Brexit | мита