Борисов: С Макрон се разбрахме за вчерашните му думи

Сега българският премиер очаква подкрепа от френския президент за Шенген, чакалнята за Еврозоната и за пакета „Мобилност“

Снимка: Economic.bg
15:24 03.11.2019
С Макрон сме се разбрали за вчерашните му думи, сега разчитаме на неговата подкрепа за еврозоната. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Банкя в коментар на вчерашните думи на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита легални мигранти от Африка, вместо нелегални канали от България и Украйна.

Борисов обясни думите на френския президент, след като вчера двамата са провели телефонен разговор. „Макрон иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора: и французи, и българи, немци и всякакви, а едни прости хора мигранти, които са идвали и влизат там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове – това е искал да каже“, обясни премиерът.

Той напомни, че Макрон и президентът на САЩ Доналд Тръмп са участвали активно за избора на Кристалина Георгиева за шеф на Международния валутен фонд: „Мисля, че Макрон в Европа участва най-активно за избора на Кристалина Георгиева, така че в скоро време с него ще имаме среща и мисля, че на нея взаимно още веднъж ще повтори и това, което е казал на мен“.

Въпреки това България ще изпрати протестна нота във Франция. Премиерът отбеляза, че Макрон е възприел, че думите му са били грешно изтълкувани. „Много пъти, когато се цитират, и аз за Холандия се изказах, че когато се продават наркотици на дребно, ме интересува къде е складът на едро. Надявам се сега Макрон да ни се издължи и за Шенген, за чакалнята на еврозоната и за Пакет „Мобилност“, добави още Борисов.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | еврозона | Бойко Борисов | Франция | имигранти | Еманюел Макрон | Шенгенско пространство | пакет мобилност | африканци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини