Facebook стартира приложение за създаване на мемета

В момента Whale е достъпно само в Канада

14:04 19.11.2019
Facebook пусна ново приложение, което позволява на потребителите бързо да правят мемета и да ги споделят в социалните мрежи, съобщава The Information. Апликацията се казва Whale, а неин разработчик е екипът нови продукти (NPE) на компанията, става ясно от информацията във виртуалната платформа App Store на Apple.

NPE на Facebook беше представен по-рано тази година. Целта на екипа е да разработва и пуска експериментални приложения, без обещанието, че те непременно ще се задържат за дълго време. 

В момента Whale е достъпно само в канадския магазин за приложения, което показва колко експериментална е апликацията. Описанието на приложението е доста просто: „Без разсейване, без скрити цени за абонамент. Използвайте свои собствени изображения или изберете от нашата библиотека със снимки, бъдете креативни с текст, инструменти, ефекти и други неща в приложението".

С други думи – то е като всички останали приложения за създаване на мемета. Затова и логичният въпрос е защо Facebook тества такава апликация? Вероятно защото платформите на гиганта, включително Instagram и WhatsApp, се използват широко за споделяне на такива, пише изданието.

Whale е просто още един пример за бизнес стратегията на Facebook, която иска да има участие в създаването на всякакъв тип съдържание, което потребителите публикуват в платформите. Дали приложението ще се разгърне и на други пазари извън Канада, зависи до голяма степен от успеха на тестовия старт в страната.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | приложение | мемета | Whale

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини