Generali включи над 30 хил. човека в инициативата The Human Safety Net

Две години след старта си тя работи в 21 държави и подпомага хората в нужда

Снимка: Дженерали

Глобалната инициатива на Generali за отключване на потенциала на хората, живеещи в уязвими условия - The Human Safety Net, публикува първия си доклад за дейността, споделяйки своето двугодишно пътуване и въздействието на застрахователната компания в общностите.

Две години след старта си The Human Safety Net работи в 21 страни по света и подпомага хора в нужда. След строг процес на подбор, The Human Safety Net си партнира с 46 водещи Неправителствени организации, действащи заедно като мрежа, която да усили въздействието на инициативата.

До края на 2019 г. сме подкрепили над 30 000 души, достигайки до около 20 000 деца на възраст 0-6 години и 10 000 родители. Обучили сме почти 700 бежанци, които от своя страна са създали над 100 стартиращи фирми. В началото на тази година инициативата The Human Safety Net стартира и в България в партньорство с фондация „За Нашите Деца“. Нашата обща цел е да развием комплексна програма за подкрепа на ранното детско развитие в сигурна семейна среда, както и да предоставим широка гама от социални услуги и да стимулираме корпоративната социална отговорност с фокус върху ранното детство, коментират от компанията.

До момента, благодарение на съвместните ни усилия, подкрепихме 431 деца и 358 родители чрез трите центъра на фондацията. За да отговорим бързо и адекватно на социалното въздействие и последиците от COVID-19, както и за да предотвратим изоставянето на деца заради задълбочаващата се бедност и материални лишени, осигурихме допълнителни средства за спешна семейна подкрепа за 120 семейства, казват още от дружеството в България. До края на месец май чрез нея са били подкрепени 42 семейства.

The Human Safety Net обединява силните страни на нестопанските организации и частния сектор. Инициативата има социално въздействие чрез споделена методология за изпълнение на програми и обща рамка за измерване на резултатите. Като част от по-широките цели за устойчивост на Групата, Generali има за цел да увеличи въздействието на това движение на хора, помагащи на други, като мобилизира уменията и ресурсите на служителите, агентите и клиентите на компанията.

През 2019 г. служителите и агентите на Generali са посветили 20 000 часа на доброволчество. За поддържане на тесен контакт с по-уязвимите семейства и за гарантиране на непрекъснатостта на програмата по време на извънредната ситуация в следствие на Covid-19 бяха стартирани допълнителни извънредни инициативи на стойност над 1 млн. евро в подкрепа на незабавни нужди, като здрави комплекти, маски, лаптопи и таблети, както и инвестиция в дигитални решения, като онлайн платформи и приложения. Последното ще позволи на партньорите от Неправителствените организации да подкрепят семействата и бежанците по време и след кризата, като им предоставят възможности за обучение, поддържат достъп до основни услуги и ограничават социалната изолация на най-уязвимите.

Председателят на Assicurazioni Generali Габриеле Галатери ди Дженола и изпълнителният директор на групата Филипе Донетт споделиха: „The Human Safety Net е част от нашия активен ангажимент към обществото. Той се справя с някои от големите социални предизвикателства на нашето време и е един от основните приноси на Generali за постигане на целите за устойчиво развитие. Пандемията Covid-19 подчерта неравенствата и направи голяма част от населението по-уязвими. В този период, повече от всякога, проектите на The Human Safety Net бяха жизнено важни за отключване на човешкия потенциал на най-уязвимите хора от общностите, в които Групата работи. Наред с тези дейностите на инициативата, GENERALI предприе и други такива за справяне с извънредната ситуация, а именно Извънреден Международен фонд, стартиран през месец март”.

The Human Safety Net се ръководи от Fondazione Generali The Human Safety Net Onlus, създадена през 2017 г. за подпомагане на бизнес звена на Групата при координиране на програми и дейности в страните, в които The Human Safety Net е активна. През 2019 г. приносът към The Human Safety Net от бизнес фондовете Fondazione Generali и Generali възлизат на 6.3 млн. евро. Докладът за дейността за 2019 г. е достъпен на уебсайта на инициативата.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Дженерали | Група Дженерали | Сейфти нет | безопасна среда

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини