Google Maps ще показва добре осветените улици нощем

Функцията не е обявена официално и поставя въпроса как ще се събира информацията

Снимка: Unsplash
17:28 06.12.2019
Google Maps е полезен инструмент за шофьорите при пътуване, както при използването на обществен транспорт. Все повече се разширяват и функционалностите за пешеходци. Наскоро компанията обнови указанията за посока при ходене чрез AR (добавена реалност)  и подробни упътвания за хора с увредено зрение. Сега Google се кани да помогне на потребителите да намерят по-безопасни и осветени улици нощем, пише The Verge. 

Според информация в XDA Developers, общност за разработчици на Android, в приложението Google Maps вече има нова, все още неразкрита официално функция, която ще показва осветените улици. Те ще бъдат маркирани в жълто. По този начин на пешеходците ще се осигури по-голяма безопасност. 

Функцията Lighting не е официално потвърдена, липсват и визуализиращи скрийншотове. Разработчиците от XDA спекулират, че тя може да бъде лансирана първо в Индия, където напоследък биват регистрирани брутални атаки и изнасилвания на жени.

Въпросът, който изниква на първо четене, е как Google ще събира информация за уличното осветление. Инфраструктура с интелигентни лампи все още е рядкост. Затова едно от предположенията е, че компанията може да събира данни от самите потребители, подобно на начина, по който съобщава за пътни инциденти. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | улици | google maps | пешеходци | осветление | карта | лампи