Huawei попадна под обществен прицел в роден Китай

Заради съдбата на бивш служител на компанията

Снимка: БТА
07:34 03.12.2019
Китайската технологична компания Huawei, която преживява труден период на международната сцена, сега попадна под прицел и в собствената си страна. Местната общност избра да подкрепи бивш служител на гиганта, който прекара осем месеца в ареста, след като поиска обезщетение от корпорацията, разказва Guardian. 

Миналия януари Ли Хонюан, служител на Huawei в продължение на 13 години, беше арестуван по обвинения в изнудване и бе освободен една през август поради „неясни криминални факти и недостатъчни доказателства“, според съдебните документи, публикувани онлайн от самия него. 

По думите на 35-годишния Ли, той е договорил обезщетение за прекратяване на договора си с компанията в размер на 300 000 юана (33 000 британски лири), което му е било преведено по сметка. 

Случаят привлече негативните критики на обществото заради отношението на компанията към дългогодишен служител и постави въпроси относно китайското законодателство, наказващо човек, отстояващ трудовите си права. 

Досега от страна на Huawei няма коментари по случая. 

Критиките срещу компанията в Китай са рядкост. Huawei е една от най-популярните марки в страната и символ на национална гордост.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | критики | Huawei | бивш служител

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини