Цитат на деня:

„И като тръгнеш от Белград, у Бургас вечеря. Или както обичат да ходят – до Белград на кръчма“

Бойко Борисов, министър-председател на България

11:03 01.06.2020

„И като тръгнеш от Белград, у Бургас вечеря. Или както обичат да ходят до Белград на кръчма. И на театър обичат да ходят, не само на кръчма“. 

Така шеговито премиерът Бойко Борисов описа на сръбския президент Александър Вучич бъдещето на магистрала "Европа", над която днес двамата премитаха с хеликоптер. Министър-председателят разходи госта си от Сърбия и над строящото се разширение на "Турски поток" през България, което трябва да се свърже с вече готовата сръбска част.

„Това е магистралата със Сърбия, с Белгард. Дясната страна е готова, посока Сърбия, сега асфалтираме лявата“, обясни още Борисов на Вучич.

„Много добре“ пък беше реакцията на сръбския президент.

Магистралите „Тракия“ и „Марица“ са готови и по тях може да се пътува, коментира Борисов пред Вучич. „А сега правим „Хемус“, за да може от тука директно на Варна“, каза още българският премиер, визирайки магистралата със Сърбия.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | магистрала | Сърбия | Александър Вучич