Икономиката на Великобритания ще се възстановява бавно

Страната не трябва да се връща към строгите ограничения в държавните разходи от времето след финансовата криза, смята ръководителят на службата за прогнозиране на бюджета Робърт Чоти

Снимка: Unsplash
17:21 17.05.2020

Британската икономика вероятно ще има по-бавно икономическо възстановяване, а не бързо, след преодоляването на коронавируса. Това заяви ръководителят на службата за прогнозиране на бюджета на страната Робърт Чоти.

Той смята, че сценарият, публикуван от Службата за бюджетна отговорност (OBR) миналия месец, показващ бързо възстановяване във V-образна форма, е предназначен само да илюстрира удара върху публичните финанси.

„На практика според мен вероятно няма да видим как икономиката бързо се връща на нивото, на което трябваше да бъде в края на годината без коронавируса. По-скоро ще има бавно възстановяване, каза Чоти.

По думите му не е задължително Великобритания да се връща към строгите ограничения в държавните разходи от времето след финансовата криза, за да се справи с увеличаването на дълга, което ще последва мерките за борба с кризата.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | Великобритания | възстановяване | криза | Робърт Чоти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини