Израелската RAFAEL иска да участва във въоръжаването на сухопътните ни войски

Компанията си партнира с един от четиримата доставчици, които участват в търга за нови бойни машини за българската пехота

11:48 29.11.2019
Компанията RAFAEL Advanced Defense Systems, която е 100% собственост на израелското правителство, възнамерява да участва активно в процеса на модернизация на българската армия. Това обяви самата компания в изявление до медиите. RAFAEL планира да участва в проекта за доставката на 150 нови колесни бронирани машини за превъоръжаването на българските Сухопътни войски.

Израелската компания също така планира да работи съвместно с български компании и доверени партньори с цел разработването на нови проекти в областта на отбранителната индустрия и насърчаване на местното производство и трансфера на технологии и знание към България.

RAFAEL вече си партнира с една от четирите компании-доставчици, одобрени от българското Министерство на отбраната за участие в търга за доставката на новите бойни машини за българската пехота. RAFAEL ще участва в процедурата като ключов поддоставчик.

„Стратегическото сътрудничество, което сме разработили специално във връзка с плана на България да модернизира въоръжените си сили, е чудесна възможност за страната да превъоръжи пехотата си с модерни технологии“, коментира Моше Елазар, вицепрезидент и директор “Сухопътни и военноморски сили” на RAFAEL.

„Нещо повече, това стратегическо партньорство предоставя конкретни ползи и нови възможности в подкрепа на българската икономика и индустрия, в това число ще създаде нов експортен потенциал. Допълнително, решенията, които RAFAEL е в състояние да достави на българските въоръжени сили далеч надхвърлят обхвата на проекта за бойните машини и покриват целия спектър от стратегически решения за нуждите на отбраната и сигурността, от които се нуждае всяка една модерна армия днес“, допълни Елазар.

RAFAEL е глобален лидер в производството на широк набор от решения за нуждите на сухопътните въоръжени сили, сред които уникалните в своя клас хибридни оръжейни системи SAMSON, противотанковите ракети SPIKE, защитни системи, комуникационно-информационните решения BNET, системи за противовъздушна и противоракетна отбрана и други. RAFAEL е един от основните стратегически доставчици на Израелските отбранителни сили и важен глобален партньор в отбраната и сигурността на редица държави по света, много от които членове на ЕС и НАТО, включително страни от Централна и Югоизточна Европа. Компанията осигурява различни решения и продукти от сферата на отбраната, сигурността, включително киберсигурността, които намират приложение във военновъздушните, сухопътните, военноморските и космическите операции.
 
RAFAEL има дългогодишен опит в разработването на програми за трансфер на производство в глобален мащаб. Компанията е реализирала съвместно такива проекти с над 50 компании от САЩ, Индия, Великобритания, Канада, Румъния, Германия, Испания, Италия, Полша и други.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | търг | сухопътни войски | RAFAEL | бронирани машини | бойни машини

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини