Как да направим най-добрата имотна сделка

Шумните съседни са една от пречките при продажба на жилище

Снимка: Pixabay
15:26 27.11.2019
Когато стане въпрос за покупка или продажба на имот изникват много въпросителни. От това коя е най-приемливата цена, до това „правилният избор ли направих?“.

Ако става въпрос за продажба на къща, то определено трябва да сте наясно, че отвореният план е много предпочитан от купувачите. Обемните тавани също, а това, че кухнята и спалнята са на един етаж няма да е голям проблем за бъдещите собственици, ако от всекидневната има изглед към задния двор на къщата, пише FOX.

Според експерти кухнята вече се превръща в ядрото на една къща. Хората търсят тишината и уединението, но в същото време търсят дом, който да е в близост до центъра на града.

Имотите, които се намират в по-малките улички са доста трудни за продажба, което означава, че там има възможност да се „играе“ с цената. В същото време може да не сваляте много от цената, позовавайки се на факта, че имота не е на първия етаж например.

Други пречки пред продажбата на даден имот са шумните съседи, наличието на голям търговски център в близост до жилищната сграда, неподдържан парк или това жилището да се намира в близост до някоя ж.п гара. Всичко това може да породи големи опасения в купувачите. Но най-големият проблем, пред който се изправят продавачите на жилища, са съседите, пише още FOX.

Ако съседите от горния етаж имат куче, което непрекъснато лае или тийнейджър, който постоянно слуша силна музика, то това определено няма да се хареса на бъдещите собственици на продавания имот. Друга пречка, която може да „спъне“ продажбата на апартамента ви е, ако той се намира в близост до сметище. 

В големия град е трудно да се избегне трафика и няма място, което да е идеално спокойно. Но с малки компромиси всеки намира своя перфектен дом. Като обобщение експертите от FOX уточняват, че не всеки дом се продава още през първата седмица, когато е пуснат на пазара. Важно е да помислите първо за недостатъците на имота, които продавате и на тяхна база да сформирате крайната цена, на която продавате имота.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: имоти | съвети | решения | продажба на жилища

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини