Какво предстои за Apple след iPhone

В основата на идеите лежи добавената реалност

Снимка: БТА
11:18 12.11.2019
През последните над 10 години Apple печели милиарди долари от iPhone. Продажбите на смартфони обаче се забавят и компанията гледа към „следващото голямо нещо“, което да движи бизнеса ѝ. Според актуални доклади, това се очаква да са интелигентните очила, пише Business Insider. 

Първа версия може да се появи още през 2022 г., а „изгладената“, или по-усъвършенстваната, през 2023 г. Според висшия мениджмънт на компанията тези очила ще станат заместител на iPhone „приблизително за около десетилетие“.

Тези продукти досега не са обявявани официално от Apple. Те обаче бяха подробно описани от служители на компанията, присъствали на тайна среща през октомври в централата в Купертино, Калифорния.

Според информацията от тях първото устройство, очаквано през 2022 г., напомня на шлема за виртуална реалност Oculus Quest – с дисплей с висока разделителна способност, камери, монтирани отвън и възможност за картографиране на заобикалящата среда.

Второто устройство, очаквано през 2023 г., ще се доближава повече до слънчеви очила с дебела рамка, в която се помещават батерия и процесори. Те са предназначени за целодневна употреба и са стъпка по-близо до евентуалната цел на Apple да лансира устройство, което да замести iPhone.

Гигантът работи по очила с добавена реалност (AR) поне от 2015 г. Досега компанията не е представяла хардуерни AR проекти. Представителите ѝ са отказали да отговорят на искането на Business Insider за коментар.

Иначе идеята за AR очила се състои в това, вместо човек да гледа в телефона си, да вижда през тях прожектиран интерфейс в зрителното си поле. Благодарение на добавената реалност пък ще има възможност да се наслагва допълнително съдържание – така например човек може да бъде упътен как да стигне от точка А до точка Б директно докато гледа света около себе си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | добавена реалност | очила | AR

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини