Китай се съмнява възможно ли е изобщо споразумение с Тръмп

Властта в Пекин се опасява от импулсивността на американския президент

Снимка: БТА
12:05 31.10.2019
Китайските дипломати имат съмнения дали е възможно да се постигне всеобхватно дългосрочно търговско споразумение със САЩ при президента Доналд Тръмп. Това са коментирали пред Bloomberg източници, пожелали анонимност.

Китайските представители са казали в частни разговори с американски преговарящи в Пекин, че Китай няма да отстъпи по най-важните теми, заради които с Вашингтон са в конфликт. Именно затова те се съмняват дали ще бъде възможно сключването на търговско споразумение между двете страни.

Дипломатите от азиатската страна също така са притеснени заради импулсивната природа на Тръмп, която може да го накара дори да се оттегли от временното споразумение, което Вашингтон и Пекин се стремят да подпишат през идните седмици.

Коментарите на китайските представители идват, след като вчера американският финансов министър Стивън Мнучин каза, че САЩ и Китай са на път през ноември да подпишат първата фаза от всеобхватно търговско споразумение. Плановете на президентите Тръмп и Си Дзинпин да подпишат документа на срещата на лидерите от Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) обаче са изложени на риск от решението на чилийското правителство да отмени срещата заради протестите в страната.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | Доналд Тръмп | примирие | търговско споразумение | търговска война | Си Дзинпин

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ