Комисията по хазарта е укривала документи от финансовата инспекция

Според Менда Стоянова ДКХ е знаела много добре за двойното облагане на лотариите, но си е мълчала

15:54 23.01.2020

Благодарение на предприетите действия от органите на Специализирана прокуратура вчера, 22 януари от Комисията по хазарта са били иззети документи, които до момента не са били предоставени на финансовите инспектори на АДФИ. От там обявиха още, че на база тези нови документи може да се направи извода, че обявената вчера сума в размер на 210 млн. лв., несъбрана от отделните организатори на хазартни игри, се оказва значително по-голяма.

Също така от Държавната финансова инспекция обявиха, че проверките в Комисията по хазарта ще приключат по-рано от определените срокове.

Днес председателят на бюджетната комисия  Менда Стоянова заяви пред журналисти в парламента, че Комисията по хазарта много добре е знаела, че държавната и частните лотарийни игри са се облагали по различни начини, в ущърб на бюджета, но от там са си мълчали.

„Защото Комисията по хазарта, виждайки ежемесечно както се случва и издавайки 10-годишен лиценз е допуснала това да се случи. Чакам отговори от хората, които са го направили, и от прокуратурата, която ги е питала по определения ред“, коментира Стоянова.

Тя напълно оневини министъра на финансите Владислав Горанов, който е принципал на ДКХ и има право да назначава и да уволнява директора ѝ. „Министерството на финансите е отделен орган от Комисията по хазарта, която взима решения за издаване на лицензите“, каза председателят на бюджетната комисия.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини