Кристалина Георгиева определи глобалната перспектива като „несигурна“

Светът се променя много по-бързо отколкото се е променял през последните десетилетия, каза директорът на МВФ

12:08 05.01.2020
Новият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева определи глобалната перспектива като "несигурна". Това каза тя в интервю за CNN. 

По думите ѝ светът се променя много по-бързо отколкото се е променял през последните едно-две десетилетия. "Африка е мястото, където трябва да се насочи вниманието на инвеститорите", смята Георгиева. 

В интервюто тя очертава ролята на МВФ за постигане на новите амбициозни цели на ООН за устойчиво развитие в периода до 2030 г. „Три неща казваме на страните. Първо - ако имате паричен обем, ако можете да намалите лихвите, моля, направете го. Второ - ако имате фискално пространство, моля, използвайте го. И трето, най-важното - всички могат да го направят - структурни реформи. Виждаме, че правителствата по света всъщност се вслушват".

"Смятам, че светът се променя много по-бързо днес отколкото преди 10-20-30 години:, заяви ръковдителят на МВФ и добави, че несигурността е новото нормално нещо."Затова трябва да помагаме на нашите членове да бъдат по-пъргави, по-приспособими“, коментира Кристалина Георгиева.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: МВФ | Кристалина Георгиева | глобална перспектива

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини