McLaren представи суперкола за $1,7 млн. без покрив (снимки)

От нея ще бъдат направени само 399 бройки

Снимка: McLaren
19:45 13.11.2019
Новата суперкола McLaren Elva струва 1,7 милиона долара, без да включва опции като озвучителна система или панели на каросерията от въглеродни влакна. 

Но нещо, което със сигурност няма да получите е... покрив.

Elva не е кабриолет. Това е роудстър с отворена каросерия, което означава, че буквално няма никакъв покрив.

Можете да платите малко повече, за да получите предно стъкло, ако искате, съобщава CNN. (Законово ще се изисква получаването на такъв в някои щати на САЩ, казват от автомобилната компания).

За да се предпази от вятъра от лицето на пътниците, системата за активно управление на въздуха на Elva се използва, когато автомобилът се движи с по-бързи от крайградските скорости, приблизително 25 мили в час. Системата насочва въздуха около кабината, за да създаде това, което компанията нарича "балон на спокойствие" за хората вътре. Въздухът се канализира през носа на колата - или предния край - и се изпраща с висока скорост пред купето. Този въздух действа като предно стъкло.Elva, задвижван от V8 двигател с мощност 804 конски сили, монтиран точно зад седалките, може да ускори от нула до 60 мили в час за по-малко от три секунди. Той е част от семейството куперколи на McLaren Ultimate Series, заедно с насочената към трасето Senna и по-ориентираната към пътя McLaren Speedtail, триместна, със седалка на водача в центъра.

Ще бъдат направени само 399 коли от модела Elva, казват от McLaren, като първите се очаква да бъдат доставени в края на 2020 г. 

Elva е моделирана по дизайна на състезателния автомобил McLaren-Elva от средата на 60-те години. Първоначално този автомобил е създаден от McLaren, но след някои първоначални състезателни успехи с ранните модели, производството е поето от Elva Cars Ltd. През 1966 г. сп. Road & Track нарича McLaren-Elva „най-бързата кола, която някога сме тествали (и) пример за най-новото мислене при спортните/ състезателни коли".Същата година Елвис Пресли кара един от тези автомобили в музикалния състезателен филм „Spinout“. 

Подобно на последната версия, McLaren-Elva е била кола без покрив. Задвижвана е от 340 конски сили Oldsmobile V8 двигател, който също е бил монтиран зад седалките.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобил | кола | McLaren | покрив | суперкола | McLaren Elva | Elva

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини