Нискотарифна авиокомпания стартира полети до Германия за 30 евро

Четири нови дестинации от Летище София за зимния сезон

Снимка: Economic.bg
14:07 28.10.2019
Новата нискотарифна авиокомпания Eurowings, която е част от групата на германската компания Lufthansa, ще лети от София три пъти седмично (понеделник, четвъртък и събота) до Дюселдорф и два пъти седмично (вторник и неделя) до Щутгарт. Цените на билетите започват от 30 евро, съобщиха от фирмата.

Изпълнителният директор на Летище София Владимир Раподжиев обяви, че през предстоящия зимен сезон от летището ще стартират общо четири нови дестинации. Нови полети на нискотарифни авиопревозвачи ще има до Ийст Мидлънс - веднъж седмично, и до Нюрнберг - два пъти седмично.

„Две нови авиокомпании имаме, знаете, че 22 авиокомпании обслужват пътниците от и до Летище София, 57 са дестинациите“, каза изпълнителният директор Владимир Рапонджиев. По думите му до края на годината се очаква Летище София да обслужи над 7 млн. пътници. Някои от линиите на нискотарифните превозвачи се разширяват.

Сред най-предпочитаните дестинации от българите са Великобритания, Германия и Испания, обясни Рапонджиев. Той посочи още, че процедурата за отдаване на концесия на Летище София е в процес на обжалване, като се очаква произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | полети | Летище София | нови дестинации | Eurowings | Юроуингс