Opel планира да съкрати 4100 работни места

Съкращенията трябва да са факт до 2029 г.

Снимка: Pixabay
15:39 14.01.2020

Германският автомобилен производител Opel, който се намира под шапката на PSA Group, планира да съкрати 4100 работни места, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, запознат с въпроса. По този начин концернът ще се присъедини към другите големи автомобилни компании, които предприемат подобни мерки на фона на забавянето на ръста при продажбите и проблемите около прехода към по-чисти технологии.

Opel ще премахне най-малко 2100 позиции до 2025 г. и може да предприеме мерки за намаляване на още 2000 работници до 2029 г., посочва източникът. Според него автомобилният производител ще информира служителите в рамките на днешния ден.

4100 работни места реално представляват около 14% от работната сила на Opel, където са заети около 30 000 служители. След тази новина акциите на PSA поевтиняха. Въпреки че PSA вдъхна живот на Opel, след като го закупи от General Motors Co. през 2017 г., представителите на германската автомобилна индустрия започнаха своеобразно състезание, в което искат да докажат, че са готови да отговарят на по-строгите  стандарти относно емисиите на парникови газове, които е почти невъзможно да се посрещнат без преминаване към електрически автомобили.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съкращения | акции | автомобили | Opel

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини