Патентното ведомство пусна калкулатор за цените на услугите си

11:08 14.07.2020

От днес, 14 юли 2020 г., вече работи електронен калкулатор за таксите на услугите, които предоставя Патентно ведомство на България. Калкулаторът е достъпен в интернет сайта на ведомството, като функциите му обхващат автоматично изчисляване на дължимите такси за предоставяните по електронен път услуги.

Калкулаторът обхваща не само таксите за заявяването на обектите на индустриална собственост, но също така и тези в производства по опозиции, вторични действия по обектите и други – общо 52 услуги.

Патентно ведомство предвижда калкулаторът да обхване и всички останали такси за услугите, които за момента не се предлагат по електронен път. Освен това ще се включи и още един значим елемент от закрилата на обектите на индустриална собственост, а именно: проверка на дължими такси за поддържане действие на вече регистриран обект. Тези функционалности скоро ще бъдат поетапно добавени към калкулатора.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: калкулатор | Патентно ведомство | Петко Николов | електронен калкулатор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини