Правителството отпуска 2.7 млн. лв. за пречиствателната станция в Перник

Средствата ще бъдат използвани за реконструкция на утаителите и за повишаване качеството на питейната вода

Снимка: мс
10:31 22.11.2019
Министерският съвет ще отпусне 2.7 млн. лв. на Община Перник за проект, свързан с реконструкция на утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва града и околните села. Това бе решено на среща на министър-председателя Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров, на която присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков., съобщават от МС.

Средствата, които ще бъдат осигурени с постановление на правителството, са първата неотложна мярка, свързана с решаване на водната криза в града. Финансовата подкрепа ще даде възможност на кмета в спешен порядък да предприеме необходимите към момента действия. В хода на разговора при премиера Борисов са били начертани и последващите стъпки за справяне с кризата съобразно ситуацията.

Утаителите, за които правителството отпуска финансиране, трябва да гарантират качеството на питейната вода, с което тя да достига до жителите на Перник и околните населени места.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: водна криза, криза в Перник, Перник, пречиствателна станция