Предложението на ГЕРБ се отказва от председателския пост в КЕВР

Ще започне нова процедура, съобщи шефът на енергийната комисия в парламента

07:44 06.07.2020

Пламен Младеновски се отказва от номинацията на ГЕРБ за председателския пост в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това съобщи председателя на енергийната комисия в парламента Валентин Николов в профила си във Facebook.

“Здравейте приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова Процедура!”, написа Николов.

Припомняме, че съмненията, че председателският пост се гласи за конкретен човек се появиха, след като управляващите намалиха изискванията за кандидатите – конкретно за стаж. Николов отговори на тези обвинения с необходимостта да се разшири кръга на кандидатите и да се даде път на младите.

При стартирането на процедурата се спекулираше, че ГЕРБ искат да сложат на председателския пост именно Пламен Младеновски, който в момента е директор на дирекция "Електро- и топлоенергетика" в енергийния регулатор. В крайна сметка той беше единственият кандидат – останалите партии не дадоха свои предложения до изтичането на крайния срок. Сега ще започне нова процедура.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КЕВР | енергиен регулатор | председател на КЕВР | Пламен Младеновски

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини