Продажбите на автомобили в САЩ може да се сринат с 80%

Негативните тенденции вече са започнали

Снимка: Pixabay
21:47 25.03.2020
Продажбите на превозни средства в САЩ – в щатите, където са налице рестрикции срещу разпространението на коронавируса – ще намалеят с 80% или дори повече. Това очакват анализатори, цитирани от Reuters. 

Автомобилните продажби през миналата седмица са се свили с 22% на годишна база в цтраната като цяло и с до 40% в някои градове на Западното крайбрежие на САЩ, сочи анализ на изследователска фирма JD Power въз основа на данни от автокъщи. 

Данните от миналата седмица все още не отчитат напълно различните щати, които към момента на отчета все още не са обявили всичките си поръчки. 

„Очакваме да видим значително по-широко въздействие от тези ограничения през следващата седмица, като продажбите ще намалеят с 80% или повече“, заяви Тайсън Джомини, вицепрезидент на  JD Power. Според него Ню Йорк, който досега е бил устойчив пазар, ще е пример за драматични промени през идната седмица. 

На 20 в Ню Йорк бе наредено на около 19-те милиона граждани в щата да останат по домовете си. 

Надеждата е, че покупките ще скочат нагоре след периода на блокиране, което ще помогне на автоиндустрията да се възстанови. Друга прогноза подсказва за ускорено преминаване към онлайн продажби от автокъщите, които иначе са по-бавни в процеса по дигитализация. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | продажба | автомобили | автокъщи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини