Интересната съдба на Galaxy Fold подсказва по-голям потенциал от очаквания

Продажбите на сгъваемия смартфон на Samsung удариха 1 млн. бройки

Снимка: БТА
19:01 13.12.2019
Съдбата на сгъваемия Samsung Galaxy Fold е интересна. Дългоочакваното устройство бе представено през февруари, а непосредствено преди стъпи официално на пазара бе изтеглено заради проблеми с дисплея. Няколко месеца по-късно, през септември, все пак се появи на рафтовете на магазините, а днес може да се похвали с над 1 млн. продажби. 

На пръв поглед бройката не изглежда впечатляваща, но предвид нишовия му и бутиков характер всъщност изобщо не е за подценяване. Galaxy Fold е представител на изцяло нова продуктова линия и е изключително скъп за повечето потребители. 

Samsung се счита за първопроходник на идеята за телефони със сгъваеми дисплеи и работи върху нея от години. На хоризонта обаче се появиха много други играчи, като освен нея, още няколко компании лансираха свои версии през 2019, вклюичително Huawei например. 

Корейският гигант е направил около 2 млрд. долара от продажбите на Galaxy Fold, пише още GSMArena. Това само потвърждава потенциала на продукта, който е наличен едва от три месеца за покупка. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | продажби | сгъваем телефон | Galaxy Fold

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини