„Системата ни убива“ иска оставката на Валери Симеонов

Автошествието тръгна от Народното събрание и ще стигне до „Площад на авиацията“

Снимка: Facebook/ Системата ни убива
19:13 25.11.2019
Протестиращи срещу Валери Симеонов и конкретно избора му за зам.-председател на Народното събрание блокираха пл. „Орлов мост“. Става дума за автошествие, като са издигнати черни знамена, а върху автомобилите има стикери „Системата ни убива“. Имаше и скандирания „Оставка“.

Началната точка на шествието бе Народното събрание, то продължава през пл. "Орлов мост" и ще приключи на „Площад на авиацията“, за където протестиращите са направили заявка да блокират движението.

Припомняме, че „Системата ни убива“ бе основният слоган на предишните протести срещу Валери Симеонов от страна на майките на деца с увреждания от миналата година. Тогава те излязоха на протести заради изказването на лидера на партия НФСБ, че те са "кресливи жени", а децата им "уж болни". Това доведе и до неговата оставка като вицепремиер в правителството на "Борисов" 3.

о възобновяването на протестите срещу него се стигна след като на 20 ноември 2019 г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на 44-тото Народното събрание. „За“ избора му гласуваха 118 народни представители, „против“ – 6“, „въздържали се“ – 6, с което предложението бе прието. Проектът на решение бе внесен от съпредседателите на ПГ на „Обединени патриоти“. При обявяването името на Валери Симеонов в проекта на решение ПГ на ДПС напуснаха пленарна зала и не участваха нито в дебатите, нито в гласуването. Два дни по-късно БСП призоваха Валери Симеонов да се оттегли и се извиниха на майките на деца с увреждания.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | Орлов мост | Валери Симеонов | демонстрации | майки на деца с увреждания | системата ни убива

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини