Световните индекси понижиха стойността си

Отслабването на щатската валута подкрепи цената на златото

Снимка: БТА

Световните индекси понижиха стойността си в четвъртък, въпреки добрите финансови отчети на редица големи компании и понижението на лихвите в САЩ. Акциите започнаха обещаващо търговската сесия, но обърнаха посоката си на движение, след като инвеститорите насочиха вниманието си към търговските преговори между САЩ и Китай. По информация от неизвестни източници китайските служители поставят под съмнение възможността за дългосрочна търговска сделка със САЩ. Новината подейства като предупреждение към инвеститорите, който се отдръпнаха от рисковите активи.

Щатските индекси Dow Jones Industrial Average и SP 500 изостанаха съответно с 0.52% и 0.30%. Съмненията около сключване на търговско примирие между най-големите икономки в света оказа натиск и върху търговията в Европа. Бенчмаркът DAX изтри 0.34 процента от стойността си до 12866.79 пункта, докато френският индекс CAC40 се понижи с0.63% до 5729.86 пункта. Настроенията във Великобритания бяха още по негативни, след като видяхме индексът FTSE 100 да пада с повече от 1 процент до ниво от 7248.38 пункта.

Отслабването на щатската валута в четвъртък подкрепи цената на златото, което поскъпна с 1.11 процента до 1512.50 пункта. Това е нормална реакция от пазара при конфликти и сътресения инвеститорите да се насочват към ценния метал, който се използва за актив убежище, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Нарастващите запаси на суров нефт в САЩ и слабите икономически данни в Китай понижиха цената на петрола с 1.39 процента до 54.14 долара за барел. Сортът Брент се търгуваше на цени под $60 към края на търговията в четвъртък.

Акцентите днес

Данни за безработицата в САЩ

В края на седмицата САЩ публикува данни за промяната в броя на заетите в неселскостопанския сектор, което е един от водещите индикатори за състоянието на икономиката. Очакванията са за спад в новооткритите работни позиции до 85 хил. В следствие на вложените данни се прогнозира нивото на безработица да се повиши до 3.6%.

Инструменти на фокус

Viavi Solutions Inc – 4 часова

Viavi е компания, която се занимава с поддръжка и тестване на мрежи, която публикува добри финансови отчети за Q3 на годината. В резултат акциите отвориха с голям гап над локалния канал, което беше сигнал за покупка при формиран модел флаг. Очакванията са възходящото движение да продължи до целевата зона около $17. При поевтиняване на цената под $15 може да се счита анализа за невалиден.

NZD/USD – 4 часова

Въпреки понижението на лихвите в САЩ и вчерашното моментно поскъпване на валутната двойка, виждаме опит за обръщане на ценовото движение, което показва, че пазара не е готов да търгува NZD/USD над 0.6430. Образува се троен връх, което в силен знак за предстоящо обръщане на цената. Основен сигнал за продажба ще имаме при пробив под 50 периодната средна, но по-рисковите трейдъри може да изтъргуват движението до тестване на подкрепата при 0.6380.

OilUK – Дневна

Цената на петрола продължава да пада след данните за увеличение на запасите в САЩ. Сорта Брент се намира върху възходящата тренд линия, която може да забави понижението на суровината, но предвид силата на продавачите и стойностите на индикатора Стохастик може да очакваме задълбочаваме на движението. Сценарий, при който се образува обръщаща формация при нивото на съпротива около тренд линията ще промени очакванията ни, като повишение над 50 дневната средна ще е добра възможност за покупка.

Nasdaq – Дневна

Технологичният индекс се изкачи на фона на добрите финансови отчети, но с това повишение се образува дивергенция. Обръщащата формация ще набере сила при понижение на индекса под зоната на подкрепа около 8000 пункта с краткосрочна цел достигане до нивото 7800 пункта.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: петрол | долар | фондова борса | акции | Китай | САЩ | пазари | злато | индекси | споразумение | Уолстрийт | търговска война | Елана Трейднг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини