Тръмп уволни двама души, свидетелствали срещу него при импийчмънта

Снимка: БТА
09:14 08.02.2020
Президентът на САЩ Доналд Тръмп освободи двама висши служители, които свидетелстваха срещу него в процеса по импийчмънт, предава BBC. Това са дипломатическият представител на САЩ в Европейския съюз (ЕС) Гордън Сондланд и Александър Виндман, топ експерт по Украйна. 

След като бива уведомен за намерението на държавния глава да го освободи от поста, Сондланд коментира, че благодари на Тръмп за предоставената възможност да служи на страната си. „Гордея се с постиженията си. Работата ни тук беше връхната точка в моята кариера“, каза той. 

Виндман е отстранен от поста си няколко час по-рано и по думите на адвоката му е бил експортиран от Белия дом. „Подполковник Виндман беше помолен да напусне, заради това, че каза истината. Неговата чест, отдадеността към надясно уплашиха силните“, коментира той.

По-рано тази седмица Сенатът на САЩ очаквано оправда Доналд Тръмп, който бе обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | служители | Доналд Тръмп | уволнение | Сенат | импийчмънт