Управителят на ВиК-Шумен оглавява водното дружество в Перник

Очаква се официално да встъпи в длъжност през следващата седмица

Снимка: ВиК Перник
17:19 09.12.2019

Досегашният управител на ВиК – Шумен е избран за шеф на водното дружество в Перник. Това е станало по време на общото събрание на акционерите на ВиК – Перник. Кандидатурата му е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството, предаде БНР.

Илиян Илиев ще заеме поста на досегашния управител на ВиК Перник – Иван Витанов, до чието отстраняване се стигна след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир „Студена“. Очаква се новият шеф да встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Кметът на Радомир – Пламен Алексиев, който е представителят на община Радомир в Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев. Реално той е предложен, избран от държавата, каза Алексиев. Според него към ситуацията е подходено несериозно.

„Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено дори едно CV. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му – управител на ВиК - Шумен не е решен“, коментира кметът на Радомир.

Илиян Илиев беше освободен преди дни от поста управител на ВиК Шумен. Община Шумен обаче, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър. Така Илиев не може да поеме управлението на ВиК Перник до провеждане на конкурс за управител на ВиК Шумен.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ръководство | управител | ВиК Перник

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ