„Видя ли багерите да работят, вече съм спокоен“

Бойко Борисов, министър-председател

12:03 16.02.2020

"Видя ли багерите да работят, вече съм спокоен. Много работа е отметната за един месец."

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на строителството на участъка от софийския Околовръстен път между „Младост“ и „Цариградско шосе“. С него беше и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Има огромни задръствания заради малкия брой ленти за движение. Когато всичко стане готово, освен че ще се отпуши движението, но и около пътя ще започнат да се строят много жилищни комплекси“, каза премиерът.

Според него хората са доволни, когато виждат, че се строи. „Известно време ще трябва да потърпят затрудненото движение заради ремонта, но после трафикът и по Околовръстното, и по „Цариградско шосе“ много ще се облекчи“, добави министър-председателят.

„Две години ни бавиха с отчуждителни процедури, но сме обещали на софиянци - пътя ще го има", каза още Борисов.

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН. Въведена е временна организация на движението. Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи. 

Той коментира и двата смъртни случаи от вчера по време на работата по магистрала „Хемус“. Борисов разпореди на вътрешния министър Младен Маринов да бъдат стационирани патрули на КАТ по дължината на ремонта, за да се следи движението около рисковите участъци.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | околовръстен път | Николай Нанков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини