WSJ: САЩ ще отменят митата, планирани за 15 декември

Други мита пък може да бъдат намалени, твърди изданието

Снимка: Pixabay
17:50 12.12.2019
Американските търговски преговарящи са предложили да отменят новия кръг от мита за вноса на китайски стоки, които са планирани за влязат в сила в неделя, 15 декември. Този ход е част от усилията за циментиране на сделка "Първа фаза" за деескалиране на търговските отношения между двете сили, пише Wall Street Journal, цитиран от Ройтерс.

Позовавайки се на хора, информирани по въпроса, вестникът също така твърди, че преговарящите от администрацията на Тръмп са предложили да намалят съществуващите тарифи наполовина - за стоки за около 360 милиарда долара, произведени от Китай.

От няколко дни се появяват разнородни информации относно съдбата на предвидените за 15 декември мита, а преговорите за постигането на т.нар. "мини търговска сделка" все още продължават.

Преди дни президентът Доналд Тръмп заяви, че може да отложи сделката дори за след изборите догодина.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | внос | търговска война | стоки | мита

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ